Túrós derelye
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 2 db tojás
töltelék
- 0.5 kg túró
- 5 dkg vaj
- 2 db tojássárgája
- mazsola
- csipetnyi só
- cukor
- 2 tojás keményre vert habja
kenéshez
- tojásfehérje
a forgatáshoz
- zsemlemorzsa
- vaj
Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk, olyan tésztát gyúrunk, hogy lisztezés nélkül nyújthassuk leveltészta vékonyságúra. Kétfelé vesszük. Az egyik felébe kis halmokat rakunk a túrós töltelékből, a másik felét megkenjük tojásfehérjével, és ráhajtjuk a túrós felére. Ujjunkkal gyengén benyomjuk a halmok közt s derelyemetszővel apró derelyékké vágjuk. Felforraljunk vizet, megsózzuk, kifőzzük. Vajban megpirítjuk zsemlemorzsát, megforgatjuk benne a kész derelyét. Porcukorral tálaljuk. Töltelék készítése: A túrót elkeverjük a puha vajjal, a tojássárgájával, a mazsolával, a sóval, a cukorral, és végül óvatosan belekeverjük a tojás keményre vert habját.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.